top of page
  • Writer's pictureHorváth Beáta

Pozitív terhességi teszt - Mi a teendőm?

Mindegy, hogy régóta próbálkoztok, vagy épp csak most vágtatok bele a családbővítésbe, a dupla csík a terhességi teszten minden esetben sokkolóan hat. Azzal a két kis csíkkal minden megváltozik.


Hiába vártad ezt a pillanatot már régóta, az első pillanatokban hajlamosak vagyunk mi nők pánikba esni. Most mi lesz? Mit kell tennem? Hogyan tovább?


Összeszedtem neked azokat a dolgokat, amit meg tudsz tenni addig is amíg eljutsz a nőgyógyászodhoz a terhességmegállapító ultrahangra.


woman holding in hands a positive pregnancy test in front of her belly, forming a heart with her hands

1. "Pozitív terhességi teszt? - Mi a teendő?": Próbálj meg nyugodt maradni és örülni!

Erre a pillanatra talán egy életen át emlékezni fogsz, oszd meg örömödet pároddal is és próbáljatok meg nyugodtak maradni. Bár ilyenkor az izgalom hamar úrrá lesz az emberen.


2. Hívd fel a nőgyógyászod

A teendőid között szerepeljen, hogy amint tudsz, kérj egy időpontot a nőgyógyászodhoz az első, terhességmegállapító ultrahang vizsgálatra. Természetesen, ha bármilyen panaszod van (pl. görcsölés, vérzés), azonnal fordulj orvoshoz!


3. Terhesvitamin (lehetőleg már a teszt előtt)

Ha eddig még nem tetted, kezdj el terhesvitamint szedni! A kisbabád hatalmas fejlődésen megy keresztül már akkor, amikor még Te nem is sejted, hogy ott van a pocakodban. Amikor Te meglátod azt a két csíkot a terhességi teszten, a kisbabád már két hete roham tempóban növekszik és fejlődnek ki létfontosságú sejtje, szövetei. Nagyon fontos, hogy megkapja mindazt, amire szüksége van az egészséges növekedéshez.


4. Dohányzás és alkohol STOP

Amennyiben dohányzol, a kisbabád egészsége érdekében azonnal hagyd abba, és az alkoholfogyasztással is hagyj fel! Nincs meghatározva olyan minimális dózis, amely még nem lehet ártalmas a magzatra! A legjobb, ha már a babatervezés időszakában felhagysz velük.


5. Egészséges táplálkozás

Fordíts nagy hangsúlyt az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra! Hagyj fel a gyorséttermi, előre csomagolt, tartósítószeres, feldolgozott termékekkel. Fogyassz minden nap friss, idény jellegű zöldségeket, gyümölcsöket, és gondoskodj a napi folyadékbeviteledről is.


6. Lassíts le!

A várakozásé lesz a főszerep a következő 9 hónapban, és a kisbabáddal is nagyon sokáig lelassulnak majd a mindennapjaid, az ő igényei szerint fogod tudni kialakítani a napjaidat, ezért kezdd el megtanulni lelassítani az életedet, visszavenni a munkatempóból, befelé fordulni és megélni ezeket a csodálatos hónapokat.


36 views0 comments

Comments


bottom of page